Hronika

Pronađena plantaža opojne droge u Mostaru, jedna osoba uhapšena

Pronađena plantaža opojne droge u Mostaru, jedna osoba uhapšena
Foto: FUP | Pronađena plantaža opojne droge u Mostaru, jedna osoba uhapšena

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas su izveli operativnu akciju "Triple 2" na području grada Mostara.

Kako je saopšteno tom prilikom slobode je lišena jedna osoba D.R. (1986.), dok će nad drugim biti provedena kriminalistička obrada.

Uhapšena osoba se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", a uhapšeni je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Postupajući po naredbi Opšinskog suda u Mostaru pripadnici FUP-a su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koje pomenuta osoba koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.).

Takođe je po istoj naredbi izvršen pretres porodične kuće, gdje je pronađena određena količina municije i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku. Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje distribuiralo.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, prenosi Klix. 

Akcija je izvedena u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentovanju krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije