Hronika

Pronađeni tragovi, ubijena djevojka se borila za život

Pronađeni tragovi, ubijena djevojka se borila za život
Foto: gss.ba | Pronađeni tragovi, ubijena djevojka se borila za život

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zvaladali šok i nevjerica.

Federalni mediji pišu da je nesrećna djevojka Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studije u Sarajevo. Ona je kćerka poznate univerzitetske profesorke iz Mostara.


Povezana vijest:

Tužilaštvo potvrdilo: Djevojka iz Mostara pronađena u rijeci ubijena 


Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su rekli da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

"Avaz" nezvanično javlja da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, su nađeni tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

Sarajevski portal "Faktor.ba" javlja da su tragovi borbe pronađeni i u krugu od desetak metara gdje je pronađeno tijelo.

Od poznanika ubijene djevojke "Faktor" saznaje da je ona juče oko 14 sati izašla iz kuće da prošeta, a u 17 sati je trebala da ide na voz za Sarajevo, gdje je nedavno primljena na fakultet.

Nakon toga, njen nestanak je prijavila majka, jer se nije vratila kući u dogovoreno vrijeme.

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Potom su tijelo izvukli pripadnici GSS Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije