Hronika

U dva auta potrpali 17 migranata

U dva auta potrpali 17 migranata
Foto: Ilustracija | Pronađeno 11 migranata kod Trebinja

TREBINJE - Po dolasku proljeća i ljepših dana u Hercegovini je intenzivirano prisustvo migranata, naročito u graničnom pojasu sa Crnom Gorom, gdje su za samo dva dana uhvaćene dvije grupe od njih 27, i to na području Trebinja i Gacka.

Pripadnici Granične policije, Jedinice Trebinje, kod Gacka su uhapsili i dvojicu bh. državljana, Admira Suljevića (27) i Emina Karamustafića (44), koji su u dva automobila  potrpali čak 17 migranata i pokušali ih ilegalno prevesti preko teritorije BiH u Hrvatsku.

Vozila golf i audi, kao i drugi dokazni materijali, prema saopštenju Granične policije BiH, privremeno su oduzeti, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu će biti dostavljen Tužilaštvu  BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru su kazali da dolaze iz Iraka i žele za Evropsku uniju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi,  po nalogu tužioca, vozači su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Dan ranije je pronađeno desetak migranata iz Iraka i Irana u blizini minskih polja na Zubačkom platou, kod graničnog prelaza Zupci sa Crnom Gorom, gdje su ih, s obzirom na blizinu hrvatske granice, vratili pripadnici hrvatske policije, pa su lutali nekoliko dana bez hrane i vode.

BiH se od početka 2018. suočava sa sve većim prilivom migranata koji pokušavaju ući u Hrvatsku i, preko nje, u zapadne zemlje Evropske unije.

U prva dva mjeseca ove godine zabilježen je duplo veći broj migranata u odnosu na isti period u 2018. godini, a povećanja priliva migranata se bilježe i na teritoriji Hercegovine.

U Policijskoj upravi Trebinje kažu da preduzimaju sve mjere koje su u njihovoj moći da se spriječi ulazak migranata, ali ne mogu govoriti o tome da li će ih biti više, iako se to očekuje sa još ljepšim vremenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije