Hronika

Pronađeno 160 stabljika kanabisa, uhapšene dvije osobe, za jednom se traga

Pronađeno 160 stabljika kanabisa, uhapšene dvije osobe, za jednom se traga
Foto: Federalna uprava policije | Pronađeno 160 stabljika kanabisa, uhapšene dvije osobe, za jednom se traga

KONJIC – Pripadnici Federalne uprave policije su u Konjicu pronašli i zaplijenili 160 stabljika kanabisa i uhapsili S.D. i A.B. za koje se sumnja da su istu sadili na nekoliko plantaža, dok se za jednom osobom traga.

Tokom akcije, čiji je cilj sprečavanja proizvodnje droge, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona policija je preduzela mjere na području Konjica, a vezano za dokumentovanje neovlaštene proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drog.

"U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom uhapšene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice S.D. (41) i A.B. (36), dok se za jednom osobom traga, zbog sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga kanabis", saopštili su iz Federalne uprave policije.

Kako navode, navedene osobe se sumnjiče da su na području HNK-a, na području Konjica tokom ove godine neovlašteno proizvodili kanabis na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tokom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika ove biljke, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije