Hronika

Pronađeno vojno naoružanje u akciji "Zolja", uhapšene četiri osobe

Pronađeno vojno naoružanje u akciji "Zolja", uhapšene četiri osobe
Foto: PU Doboj | Akcija "Zolja": Pronađeno vojno naoružanje, uhapšene četiri osobe

DOBOJ, MODRIČA - U pretresima na jednoj lokaciji na području opštine Modriča i na tri lokacije na području grada Doboja pronađena je i oduzeta veća količina vojnog naoružanja, a uhapšene su četiri osobe, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U akciji kodnog naziva "Zolja" koja je bila usmjerena na presijecanje lanca nezakonite trgovine vatrenim oružjem uhapšeni su A.R. iz Italije i osobe čiji su inicijali J.M. D.M. i  J.N. svi sa područja grada Doboja.  

U akciji je oduzeto pet ručnih raketnih bacača (zolja), 48 ručnih bombi, 24 tromblonske mine, vojna snajperska puška, dva lovačka karabina, dvije vojne poluautomatske puške, luk sa strijelom, nož od automatske puške, skraćena puška (kratež), improvizovani pištolj, veća količina metaka različitog kalibra, mobilni telefoni, veći iznos novca i drugi predmeti, navodi se u policijskom saopštenju.

Akciju su realizovali su policijski službenici Policijske uprave Doboj u periodu od 23. do 29. oktobra, a na osnovu naredbe Osnovnih sudova Modriča i Doboj,

Nad osobama inicijala A.R., J.M. i D.M.  je izvršena kriminalistička obrada i isti su uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu juče predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok je nad licem inicijala J.N. u toku kriminalistička obrada nakon čega će istio biti predato u dalju nadležnost OJT Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije