Hronika

Protest u Bileći: Prijatelji pretučenog žele Zvijer u pritvoru

Protest u Bileći: Prijatelji pretučenog žele Zvijer u pritvoru
Foto: N.N. | Protest u Bileći: Prijatelji pretučenog žele Zvijer u pritvoru

BILEĆA - Službenici Policijske uprave Trebinje su Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijeli izvještaje protiv Bilećana Željka Vujovića i Marka Zvijeri, osumnjičenih da su zajedno s jednim maloljetnim licem prošli petak oko 23 časa napali sugrađanina Dušana Miloševića, strpali ga u prtljažnik automobila i onda ga pretukli.

Osumnjičeni Vujović je, prema policijskom saopštenju, trenutno nedostupan organima gonjenja, dok je Zvijer bio uhapšen i predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju na dalje postupnje, ali je po nalogu sudije za prethodni postupak pušten na slobodu.

Zbog ovog slučaja danas  je održan protest u Bileći.

Iako su u Okružnom tužilaštvu u Trebinju naveli da su samo od policije saznali da je Zvijer pušten na slobodu, a da od Suda nisu dobili nikakvo obrazloženje, nadležna sutkinja Bojana Rikalo kaže da je pismeno rješenje uz obrazloženje svog postupka uredno, preko kurira Suda, otpremila Tužilaštvu.

"Pritvor nije određen jer nisu ispunjeni zakonski uslovi za određivanje pritvora, a sve povodom toga je detaljno navedeno u obrazloženju ovog rješnja", saopštila nam je kratko u telefonom razgovoru sutkinja Rikalo, koja nije mogla davati više detalja, jer je bila na drugom uviđaju.

U policiji smatraju da postoje osnovi sumnje da su i Vujović i Zvijer počinili dva krivična djela i to protivpravno lišenje slobode i nanošenje tjelesnih povreda, što neodređivanje pritvora Zvijeri ne znači i njihovo amnestiranje.

To, međutim, rodbina i prijatelji pretučenog Miloševića ne žele da prihvate kao valjano objašnjenje, već su danas protestovali ispred zgrade opštine Bileća tražeći da se oba počinioca odmah pritvore i adekvatno kazne.

"Za Dušana nema niko nikakvu lošu riječ, kažu da je samo bila neka čarka u kafani, da bi ga oni sačekali i motkama istukli, bruka je to za cijelu Bileću", rekao nam je jedan od okupljenih.

Okupljena rodbina pretučenog Miloševića i njegovi prijatelji najavili su za sutra protestno okupljanje u Trebinju, ispred Palate pravde.

U Bileći je povodom ovog nemilog događaja održana i sjednica opštinskog Foruma za bezbjednost građana, na kojoj je osuđen ovaj čin, ali je rečeno da se i organima reda i pravosuđu treba dati prostora za neometan rad, kako bi se cjelokupna stvar izvela na čistac.

Oba osumnjičena, i Vujović i Zvijer, kako nezvanično saznajemo, su članovi jedne političke partije iz Bileće, ali ovaj događaj, kako se čulo na protestima u Bileći, nema političku pozadinu.

Oduzeti audiji

Službenici Policijske uprave Trebinje su u utorak pretresli stanove i automobile osumnjičenih, izuzevši potreban materijal za vođenje krivičnog postupka.

U pretresu su oduzeti automobili marke audi Q7 i A8, za koje postoji osnov sumnje da su korišteni u izvršenju krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije