Hronika

Prvi rezultati istrage stravične nesreće: Brzina kamiona uzrok tragedije

Prvi rezultati istrage stravične nesreće: Brzina kamiona uzrok tragedije
Foto: N.N. | Prvi rezultati istrage stravične nesreće: Brzina kamiona uzrok tragedije

CAZIN - Neprilagođena vožnja i klizav kolovoz uzroci su teške saobraćajne nesreće koja se dogodila proteklog utorka u popodnevnim satima u mjestu Lojićka, nadomak Cazina, kada je smrtno stradala 18-godišnja Amina Beširević.

Kako nas je informisao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, prvi rezultati vještačenja s lica mjesta pokazali su da je krivac vozač teretnog kamiona, koji brzinu svog vozila nije prilagodio uslovima i stanju puta.

"Preliminarni rezultati istrage i uviđaj na licu mjesta pokazali su kako je kamion neprilagođenom i velikom brzinom ušao u oštru i opasnu krivinu koja se nalazi na tom dijelu puta, te je došlo do zanošenja prikolice koja je potom udarila u automobil golf 6, koji pripada Auto-školi 'Kapić' iz Cazina", istakao je Šiljdedić.

Od posljedica strahovitog udara dio automobila je praktično u potpunosti uništen, nesretna djevojka je doživjela teške povrede usljed kojih je podlegla na licu mjesta, dok je instruktor prošao s lakšim tjelesnim povredama.

Kako saznajemo, u trenutku nesreće djevojka je s instruktorom prolazila jedan od svojih posljednjih časova obuke za vozača. Iako su na lice mjesta u vrlo kratkom periodu stigli pripadnici Hitne pomoći i vatrogasci, koji su uz pomoć specijalnog alata oslobodili tijelo djevojke iz smrskanog vozila, pomoći za nju nije bilo.

Njena nesretna i tragična smrt duboko je potresla sve koji su je poznavali, ali i grad Cazin, koji je obavijen tugom i bolom. Amina Beširević je bila maturantica i učenica završnog razreda Druge srednje škole u Cazinu, Smjer arhitektonski tehničar.

"Sa dubokim bolom obavještavamo naše učenike, profesore i ostale građane da je u teškoj saobraćajnoj nesreći život izgubila učenica naše škole Amina Beširević. Draga naša Amina, molimo dragog Boga da ti oprosti grijehe i podari ljepote dženeta. Ostaješ u divnim sjećanjima svojih razrednih kolega, razrednice, profesora i ostalog osoblja naše škole. U ime svih uposlenih izražavamo saučešće i dijelimo bol sa porodicom", napisao je u oproštajnoj poruci direktor ove škole Haris Ćoralić.

Potresnim i emotivnim porukama od stradale djevojke opraštaju se i njene školske kolege, prijatelji i drugi građani.

Kako saznajemo, protiv vozača kamiona Tužilaštvo USK je poduzelo zakonom propisane mjere i on je osumnjičen za krivično djelo ugrožavanje života u saobraćaju. Inače, krivina gdje se dogodila ova saobraćajna nesreća jedno je od kritičnih mjesta u ovdašnjem prometu, gdje su se i ranije dešavali slični događaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije