Hronika

Psihijatrijsko liječenje sinu koji je majku napao satarom

Psihijatrijsko liječenje sinu koji je majku napao satarom
Foto: N.N. | Psihijatrijsko liječenje sinu koji je majku napao satarom

BANJALUKA - Četrdesetpetogodišnjem Emiru B., koji je optužen da je prije tri mjeseca u Banjaluci pokušao ubiti sedamdesetpetogodišnju majku Raziju I., Vijeće banjalučkog Okružnog suda izreklo je juče mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi.

Neuropsihijatar i sudski vještak je na ranijem ročištu ocijenio da optuženi ima rijetko oboljenje - teški duševni poremećaj sa sumanutom idejom milosrđa.

Napad se desio 16. marta u njihovom stanu kada je, prema presudi, majku prvo udario satarom, a onda pokušao da zadavi kaišem.

Kako je navedeno u presudi, zbog ličnih problema i teške porodične situacije počeo je da planira majčino ubistvo, te je 16. marta u alkoholisanom stanju nakon svađe, kada je majka otišla u kupatilo, on uzeo sataru i krenuo za njom.

Zatim je ugasio svjetlo, te je udario više puta u glavu, a potom je uzeo kaiš, stavio joj oko vrata i počeo stezati, a kada su joj usne poplavile i počela krkljati, odustao je, te pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Razija I. nedavno je svjedočila i odmah po ulasku u sudnicu rekla sinu: "Zlato moje."

"To je meni jedino dijete.  Bio je dobro dijete. Bili smo u divnim odnosima", rekla je ona.

Rekla je da je njen sin u posljednje vrijeme zbog problema na poslu te traumatičnih iskustava tokom rata počeo gomilati strah u sebi, ali i uzimati terapiju kao i da nema strah da opet žive zajedno.

Sin joj je tada na kraju svjedočenja rekao: "Mama, volim te puno."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije