Hronika

Pucao Zuhdija Prutina?

Pucao Zuhdija Prutina?
Pucao Zuhdija Prutina?

SARAJEVO – Enis Šebo (28) i Nermin Muhović (20), koji su ranjeni u pucnjavu u utorak naveče u Sarajevu, policiji su izjavili da je na njih pucao Zuhdija Prutina (42), potvrđeno je juče iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako navode iz policije, Prutina je nakon ranjavanja mladića pobjegao s lica mjesta, a pripadnici MUP-a KS su i juče za njim tragali.

"Pucnjava se desila u utorak oko 20 sati, u Bužimskoj ulici u naselju Buča potok. Ranjeni mladići su izjavili da ih je Prutina ranio pucajući iz pištolja. Na licu mjesta službenici policije su pronašli dvije čahure", kazao je sagovornik iz MUP-a KS.

U policiji podsjećaju da su im Šebo i Prutina odranije poznati po krivičnim djelima razbojništva. No, nisu mogli potvrditi da li je pucnjavi prethodila tuča, ili odranije nerazriješeni računi.

Ranjenim mladićima ljekarska pomoć je ukazana u sarajevskom Kliničkom centru, gdje su zadržani na daljem liječenju.

"Šebo je zadobio prostrelnu ranu na lijevoj nadlaktici, a Muhović prostrelnu na desnoj potkoljenici. Oba su zadržana na liječenju na Klinici za ortopediju", kazala je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Iz policije je potvrđeno da je Zuhdija Prutina zajedno s članovima svoje porodice u aprilu prošle godine pretukao četvoricu medicinskih tehničara dok su pokušavali reanimirati Zuhdijinog brata Nazifa Prutinu, koji je preminuo uoči dolaska radnika Službe hitne pomoći. Zuhdija je kasnije izjavio da je on sam tukao medicinare. Nakon toga Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS je podnio krivičnu prijavu protiv Zuhdije Prutine, a on protiv medicinara za smrt brata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije