Hronika

Pucao na svadbi pa policiji rekao da je od njih sakrio pištolj

Pucao na svadbi pa policiji rekao da je od njih sakrio pištolj
Foto: Ilustracija | Pucao na svadbi pa policiji rekao da je od njih sakrio pištolj

DOBOJ - Tridesetčetvorogodišnji Adnan H. iz Tešnja, koji je bio gost na svadbi u naselju Donji Šušnjari, zanio se tokom veselja, te ispalio nekoliko hitaca iz gasnog pištolja, a kada je ugledao patrolu policije koja je čula pucnjeve i došla da provjeri o čemu je riječ, dao se u bijeg kroz komšijsko dvorište.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je patrola Policijske stanice Doboj 1 u utorak oko 10.45 prilikom obilaska terena začula više pucnjeva iz vatrenog oružja koji su dopirali iz Donjih Šušnjara.

"Izvršenim obilaskom naselja policijski službenici su uočili da se ispred jedne kuće održava svadbeno veselje, a potom su uočili lice inicijala A.H. kako u ruci drži vatreno oružje. Navedeno lice kad je ugledalo policijske službenike trčećim korakom se udaljilo sa lica mjesta", navode u dobojskoj policiji.

Prije nego što su začuli pucnjeve policajci su, saznajemo obilazili naselje Čaršija, koje se graniči sa Donjim Šušnjarima, a kada su čuli hice iz pravca tog naselja krenuli su ka njemu.

"Kada su došli ispred kuće u kojoj je bilo okupljeno dvadesetak osoba ugledali su mladića sa pištoljem u ruci, koji je počeo bježati, preskočivši ogradu i kroz komšijsko dvorište ka Kninskoj ulici gdje su ga policajci sustigli. Odmah su ga pretresli, ali pištolj nisu našli, pitali su ga gdje se nalazi, a on je rekao da ga je sakrio od njih", priča naš izvor, te dodaje da je pištolj pronađen pored komšijske kuće, odbačen tokom bijega.

U pištolju koji je oduzet pronađena je i municija, a nakon alko-testiranja je utvrđeno da Adnan H. kojem je porodica koja je organizovala svadbeno veselje bliska rodbina, nije bio pijan.

"Policijski službenici su lišili slobode lice A.H. zbog počinjenih prekršaja neovlaštena upotreba oružja i ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija", kažu u policiji.

Nakon što je ispitan u PS Doboj 1, Adnan H. je sa prekršajnim nalogom pušten na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije