Hronika

Pucnjava u Velikoj Kladuši: Upucao migranta koji mu je opljačkao kuću

Pucnjava u Velikoj Kladuši: Upucao migranta koji mu je opljačkao kuću
Foto: Ilustracija | Pucnjava u Velikoj Kladuši: Upucao migranta koji mu je opljačkao kuću

VELIKA KLADUŠA - Migrant iz Sirije, starosti 29 godina, ranjen je juče u lijevu nogu od strane mještanina velikokladuškog naselja Zborište, koji je pucao u zemlju u nastojanju da ga preplaši, ali se metak potom odbio i ranio mladića.

Ovome događaju prethodio je upad u kuću i pokušaj pljačke od strane pomenutog migranta, a iz policije kažu kako su dobili dojavu od 59-godišnje mještanke Zborišta, koja im je prijavila kako joj je nepoznata muška osoba ušla u kuću kroz otvoreni kupatilski prozor.

Tom prilikom lice ju je napalo i otuđilo određenu količinu novca i nakita, da bi se u međuvremenu pojavio suprug napadnute žene.

On se fizički obračunao s migrantom koji je, međutim, uspio pobjeći iz kuće, dok se vlasnik zaputio u potjeru za njim. Migrant je bježeći došao pred kuću 49-godišnjeg mještanina susjednog naselja Crvarevac, tražeći od njega zaštitu.

Ubrzo za njim stigao je i oštećeni građanin s vatrenim oružjem za koje ima dozvolu i u želji da preplaši migranta ispalio metak u zemlju. Međutim, zrno se odbilo i pogodilo Sirijca u lijevu natkoljenicu, te su mu tom prilikom nanesene teže povrede, dok su napadnuti supružnici pretrpjeli lakše povrede.

Kako je rekao portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, kod migranta su pronađeni ukradeni nakit i novac a naknadno je ustanovljeno kako je Sirijac izvršilac ranije pljačke koja se također dogodila u naselju Crvarevac.

Kod njega su pronađeni ranije ukradeni laptop i mobitel. Migrant se sumnjiči za razbojničku krađu, a muškarac koji ga je ranio za izazivanje opšte opasnosti.

Situacija s migrantima na području Velike Kladuše je vrlo ozbiljna, budući da veliki broj njih nema riješeno pitanje smještaja, a građani se sve češće žale na na krivična djela koja migranti vrše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije