Hronika

Pucnjevima zaustavio vozove

Pucnjevima zaustavio vozove
Foto: N.N. | Pucnjevima zaustavio vozove

​DOBOJ - Čahure automatske puške odale su Dobojliju Vladana Đ. (18), koji je u ponedjeljak, pucajući u kontaktnu mrežu u mjestu Osojnica, obustavio željeznički saobraćaj na lijevom kolosijeku na relaciji od Doboja do Maglaja, a policija je tragajući za puškom iz koje je pucao pronašla i oduzela cijeli arsenal oružja.

Naime, radnik "Željeznica RS" je u ponedjeljak prijavio da je oštećena kontaktna mreža na pruzi, a po dolasku na lice mjesta policajci su pronašli čahure automatske puške, koju nisu zatekli na mjestu događaja. Ubrzo su došli do saznanja da je iz puške pucao Vladan Đ., te je zatim izvršen pretres stana i prostorija njegovog oca Ljubomira Đ. u kojem nije zatečena automatska puška, ali je pronađeno drugo naoružanje.

"Pronađen je i oduzet puškomitraljez sa tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Osamnaestogodišnjak je nakon pretresa očevog stana policajcima priznao da je automatsku pušku u nedjelju uzeo od Milenka S. sa područja grada Doboja, a zatim mu je vratio dan kasnije u popodnevnim satima.

"Kod M.S. je pronađena pa oduzeta automatska puška, kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije", navode u dobojskoj policiji za "Nezavisne".

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj u ponedjeljak je izvršen i pretres stana i prostorija koje koristi Mile S., vlasnik ugostiteljskog objekta u Osojnici, koji se nalazi u blizini mjesta gdje je Vladan Đ. pucao u kontaktnu mrežu i tom prilikom je kod njega pronađen arsenal naoružanja koje građani po zakonu ne smiju posjedovati.

"Pronađena je i oduzeta jedna automatska puška, jedna prepravljena puška špagin, ručni bacač raketa, 1.689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva", saopšteno je u Policijskoj upravi Doboj.

Nakon kompletiranja predmeta protiv Vladana Đ., koji je pucao tokom proslave Pravoslavne nove godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo oštećenje ili uništenje javnih uređaja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv njegovog oca Ljubomira Đ., Milenka S. od kojeg je uzeo pušku, kao i protiv Mileta S. će biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije