Hronika

Pratite nas na Google news

Pukovnik OS BiH optužen za korupciju

Pukovnik OS BiH optužen za korupciju
Foto: Ilustracija | Pukovnik OS BiH optužen za korupciju
N.N.

SARAJEVO - Ramiz Mićivoda (50) iz Goražda, zaposlen u Oružanim snagama (OS) BiH optužen je da je zloupotrijebio službeni položaj kako bi sebi pribavio imovinsku korist.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, tužilac je, nakon provedene istrage i prikupljenih dokaza podigao optužnicu kojom se Mićivoda tereti, da je kao pukovnik OS BiH, zadužen za civilno-vojnu saradnju, u brigadi taktičke podrške u kasarni Rajlovac, zloupotrijebio svoj službeni položaj.

Povezana vijest:

Detalji hapšenja pukovnika OS BiH: Osumnjičen da je vojno zemljište "iznajmljivao" kao svoje

"On se tereti da je, koristeći svoj položaj, zahtjevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, kako bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu OS BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije ovlašten", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi se sastajao sa oštećenima i zahtjevao novac, te je u dva navrata od oštećenih na dogovorenom mjestu preuzeo novac.

"Optuženi se tereti da je kao službena osoba u institucijama BiH prekoračio granice svojih službenih ovlasti te pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist i drugom nanio štetu", pojašnjeno je u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije