Hronika

Puncu zabio sjekiru u glavu pred djetetom?

Puncu zabio sjekiru u glavu pred djetetom?
Foto: N.N. | Puncu zabio sjekiru u glavu pred djetetom?

GRADIŠKA - Dugogodišnje porodične nesuglasice Gorana Mirkovića (39) iz Gradiške sa puncem Milanom Mudrinićem (57) iz Bosanske Krupe eskalirale su u srijedu naveče, kada je u fizičkom obračunu na kućnom pragu, gdje stanuje, puncu zabio sjekiru u glavu, nakon čega je uhapšen.

On se, kako saznajemo, nakon ovog čina koji se desio u srijedu naveče u mjestu Brezik-Laminci sam prijavio policiji i rekao da ga je punac fizički napao u kući gdje on stanuje, te da se branio i udario ga sjekirom.

Motiv ovog krvavog sukoba su ranije narušeni porodični odnosi i obojica su poznata policiji po sukobima i nasilju. Kako su nam potvrdili mještani, u ovoj izbjegličkoj porodici koja je prije 10 godina doselila u Brezik-Lamince vječito je bilo sukoba i tuča i često im je policija dolazila na kućni prag.

"Iskreno, Goran je jedini i djelovao normalan u toj kući i samo on zna koja ga je muka natjerala da to uradi puncu, koji inače nije živio u toj kući i koji je bio jako problematičan", ispričali su nam mještani ovog sela.

Prema njihovim riječima, Goran i njegova supruga Milka, za koju takođe nemaju lijepe riječi, imali su četvoro djece, a s njima je stanovala i Goranova punica, koja ima psihičkih problema.

"On je izbjegao iz Slavonije i radio je u pekarama, snalazio se, a skoro je bio otišao i u Sloveniju da radi. Punac nije živio s njima, ali kad god bi došao, pravio je probleme i vječito su se svađali i tukli. Malo-malo pa im dođe policija", pričaju mještani, koji kažu da je i Milkino ponašanje u selu vrlo upitno. Dodaju da su tu kuću dobili na čuvanje i trebalo je da se isele još prije nekoliko godina.

"Milka je nešto pričala da je htjela da ostavi muža i da gradi kuću i da joj on navodno nije slao novac. Navodno joj je otac došao pomoći da skupi tu neku građu. Žao mi je samo te djece", kaže mještanin.

Sukob između punca i zeta izbio je sinoć nakon svađe pa je došlo i do fizičkog obračuna. Goran je u jednom momentu uzeo sjekiru, udario punca te mu zabio oštricu u glavu, a navodno je zločinu prisustvovalo i jedno dijete.

Kako nezvanično saznajemo, Mudrinić  je sa sjekirom u glavi pola sata prije ponoći vozilom Hitne pomoći Gradiška dovezen na UKC RS u Banjaluci, gdje je primljen s teškom povredom glave i hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

"Pacijent se nalazi u komatoznom stanju. Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne", naveli su danas iz UKC RS.

Uviđaj su izvršili policijski službenici iz Gradiške u prisustvu Biljane Marković, dežurnog  tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Kako je danas saopšteno iz Tužilaštva, naloženo je da se preduzmu sve istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja, sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji će se koristiti za potrebe vještačenja i krivičnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije