Hronika

Puškom i pištoljem Dobojlije iznuđivale novac

Puškom i pištoljem Dobojlije iznuđivale novac
Puškom i pištoljem Dobojlije iznuđivale novac

DOBOJ - Policija je uhapsila pet Dobojlija nakon što su upali u sobu koju kao alternativni smještaj u dobojskom Domu penzionera koristi Željko Trgić (41), a od kojeg su, prijeteći mu automatskom puškom i pištoljem, iznudili 230 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Goran Mihajlović (36), izvršilac brojnih krivičnih djela, te njegovi sugrađani Ognjen T., Goran J., Blažen M., i Nikola Đ., koji su takođe odranije poznati policiji.

Upravo je Mihajlović, kada su upali u sobu, pištoljem prijetio Trgiću, koji je tog trenutka bio s djevojkom, a Nikola Đ. je kod sebe imao automatsku pušku.

Mihajlović je, navodno, prijetio Trgiću da će mu, ako ne vrati dug od 100 KM, pucati u noge i da će postati invalid, a potom mu je zaprijetio i Goran J., zbog duga od 130 maraka.

"Oštećeni nije imao novac pa je njegova djevojka, koja se takođe nalazila u sobi, obezbijedila traženi iznos", saopštila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Zapravo, kako saznajemo, djevojka je, u pratnji dvojice napadača, otišla do svoje kuće, te im dala novac. Policija utvrđuje da li je taj dug zaista i postojao jer, kako saznajemo, Trgić negira da im je novac dugovao.

No, čak i kada su novac dobili, jedan od napadača, odnosno Ognjen T., je, izlazeći iz stana, šakom više puta udario Trgića u glavu i tijelo, nanijevši mu povrede, zbog kojih mu je pomoć ukazana u dobojskoj bolnici.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, izvršeni su pretresi stanova osumnjičenih napadača, a u stanu koji koristi jedan od njih pronađen je i oduzet okvir za automatsku pušku.

Takođe, pretresom stana koji koristi Ognjen T. pronađeno je i izuzeto 228 sjemenki, sumnja se, indijske konoplje. Osim toga, na travnjaku u blizini zgrade u kojoj živi i gdje je uhapšen Mihajlović pronađen je pištolj za koji se sumnja da je korišten tokom iznude.

Mihajlović je, inače, prošle godine dva puta pucao na automobil koji je vozio Rizah Škiljo, a obojica se dovode u vezu s trgovinom drogom. Mihajlović je, takođe, "odležao" zatvorsku kaznu zbog ubistva, jer je 2006. godine u Doboju, u gradskom parku, nožem usmrtio Zdravišu Popovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije