Hronika

Pušten na slobodu vozač koji je izazvao nesreću u Zenici

Pušten na slobodu vozač koji je izazvao nesreću u Zenici
Foto: Ilustracija | Pušten na slobodu vozač koji je izazvao nesreću u Zenici

ZENICA - Nakon što je Muhamed Agić (22) iz Zenice u noći sa subote na nedjelju izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na putu M-17 u Zenici, u kojoj je jedna osoba podlegla povredama, a četiri su povrijeđene, postupajući tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pustio ga je na slobodu, saznaje "Avaz".

Uprkos činjenici da je Agić automobilom upravljao u alkoholisanom stanju, pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja vozilom, da je preticao, navodno, na punoj liniji, vozeći velikom brzinom, to, očigledno, nije ništa značilo za tužioca koji je odlučio nesavjesnog vozača pustiti na slobodu.

Ionako zgrožena javnost sada će dodatno biti u strahu kako nesavjesni Agić, budući da je pokazao da mu zabrane ne znače ništa, ne sjedne za novog BMW i izazove novu nesreću te ugasi još jedan život, dok sve to nadležni pravosudni organi, očigledno, odobravaju.

Agić je, vozeći svoj BMW neprilagođenom brzinom, sa utvrđenim prisustvom alkohola u krvi i ranijom mjerom zabrane, odlučio preticati, nakon čega je izazvao lančani sudar sa “renoom” i kombijem.

U nesreći su, osim smrtno stradale Zeničanke, povrijeđeni S. Z. i S. Š., takođe iz Renaulta, kao i vozač kombija H. M. i njegov saputnik F. M., dok Agić i njegov saputnik nisu zadobili povrede.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhapšen i priveden, a nakon čega je predat u nadležnost i na dalje postupanje Tužilaštvu ZDK, koje ga odlučuje pustiti na slobodu.

Iz Tužilaštva ZDK nisu odgovorili na pitanje je li zatražen pritvor ili mjera zabrane za Agića, piše "Avaz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije