Hronika

Raci 20 godina robije za ubistvo sestre

Raci 20 godina robije za ubistvo sestre
Foto: Arhiva | Raci 20 godina robije za ubistvo sestre

​BANJALUKA - Zdravko Raca (60) iz Kotor Varoša osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na 20 godina robije za ubistvo sestre Mirjane Vagner (72).

On je priznao krivicu i izjavio da se kaje.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka teretilo ga je da je zločin počionio 04.06.2022. godine nakon što je oko 13,30 časova u mjestu Obodnik, u dvorištu komšije B.M. uočio svoju sestru.

Navodi se da je sa njom od ranije u sukobu zbog neriješenih imovinskih odnosa u vezi sa podjelom zaostavštine iza pokojnog oca P.R. 

Tog dana kako se navodi, bio je u stanju srednjeg pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,96 promila.

"Ušao je u kuću i iza regala u spavaćoj sobi uzeo pištolj marke 'Crvena zastava M57' calibra 7,62 mm, te isti napunio mecima i stavio ga iza pojasa, a potom se uputio do kuće pokojnog oca", navodi se u optužnici.

Takođe se dodaje da je kroz otvorena vrata u hodniku kuće uočio oštećenu i rekao joj :''Znaš li šta si mi uradila?''.

"Nakon toga je izvadio pištolj iza pojasa, repetirao ga i u pravcu oštećene i ispalio osam metaka, svjestan da će takvom svojom radnjom prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je sestri nanio tri prostrijelne rane .

"Rane su nastale u desnom jagodičnom predjelu, u predjelu desnog ramena, grudnog koša i lijeve nadlaktice i u predjelu spoljašnje strane desne natkoljenice, kao i jedno strijelno okrznuće na prednjoj strani lijeve podlaktice, a strijelna rana čiji je ulaz na vrhu desnog ramena i kanalom se proteže kroz gornji dio desne lopatične kosti, pa dalje kroz grudni koš sa izlazom u predjelu lijeve nadlaktice, dovela je do masivnog unutrašnjeg krvarenja iz rascjepa početnog dijela torokalne aorte, te smrti oštećene  koja je preminula na licu mjesta", stoji u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije