Hronika

Racije u sarajevskim kafićima, pronađena droga

Racije u sarajevskim kafićima, pronađena droga
Foto: Ilustracija | Racije u sarajevskim kafićima, pronađena droga

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u petak su izvršili još dvije racije, javljaju federalni mediji.

"Sve te mjere i radnje koje se poduzete, imaju cilj staviti pod policijsku kontrolu određeni prostor ili objekt, a kako bi se provele druge mjere i radnje iz nadležnosti policijskog organa", napominju iz MUP-a KS, prenosi "Klix.ba".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS podsjećaju da su na osnovu naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, 8. i 9. februara izvršeni pretresi dva ugostiteljska objekta na području opština Novo Sarajevo i Ilidža.

"Tokom pretresa navedenih objekata u istim je zatečeno 66 osoba, za koja je, shodno ovlaštenjima propisanim Zakonom o policijskim službenicima Kantona Sarajevo, provjeren identitet i izvršen je pregled istih. Tom prilikom u objektu koji je bio predmet pretresa, na području općine Novo Sarajevo, pronađeno je i izuzeto više paketića amfetamina i ekstazi. Također, jedna osoba je tada bila uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", podsjećaju iz MUP-a KS.

Takođe iz sarajevske policije ističu da su pripadnici Uprave policije ovog Ministarstva tokom posljednjih pet mjeseci, u sklopu planiranih operativnih aktivnosti izvršili preglede, racije, a po potrebi i pretrese više ugostiteljskih objekata, klubova igara na sreću, kao i drugih objekata i motornih vozila.

"Tom prilikom je izvršen pregled, odnosno pretres 43 objekta u kojima je zatečeno i pregledano 920 osoba, kao i 123 vozila, te je oduzeta određena količina materije koja asocira na droge i predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela i prekršaja, odnosno u određenim slučajevima su pronađene osobe za kojima je u ranijem periodu raspisana potraga ili se ista dovode u vezu s izvršenjem određenih krivičnih djela, te su tom prilikom uhapšena", navode iz MUP-a KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije