Hronika

Radinković oteo muškarca pa se "cjenkao" za otkupninu, evo koliko je novca uzeo

Radinković oteo muškarca pa se "cjenkao" za otkupninu, evo koliko je novca uzeo
Foto: Nezavisne/Arhiva | Radinković oteo muškarca pa se "cjenkao" za otkupninu, evo koliko je novca uzeo

BANJALUKA – Za Nenada Radinkovića iz Banjaluke, postupajući tužilac Republičkog tužilaštva predložio je određivanje pritvora, zbog sumnje da je oteo Halida N. od čije porodice tražio 500.000 evra te potom uzeo 42.000 evra u kriptovaluti i 5.000 novca.

Osumnjičeni je kako navode iz Tužilaštva,15.maja oštećenog odveo na nepoznatu lokaciju, te uz prijetnju po život i tijelo od istog zahtijevao isplatu novčanog iznosa od 500.000. eura za njegovu slobodu u kripto valuti.

"Prvobitno traženi novčani iznos smanjio je na 250.000 eura, pa potom na 50.000 eura, od kojeg iznosa je, posredstvom brata oštećenog primio oko 42.000 eura u kritpo valuti, te iznos od 5.000 eura u gotovini posredstvom trećeg lica u Banjaluci", nvaode iz Tužilaštva.

Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je opasnosti od bjekstva osumnjičenog kao i zbog osnovane bojazni da bi on boravkom na slobodi mogao sakriti, uništiti, falsifikovati ili izmijeniti dokaze iz kojih proizilazi radnja izvršenja ovog krivičnog djela i koji su važni za krivični postupak.

"Pritvor je tražen zbog bojazni da bi osumnjičen mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike, odnosno prikrivače, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo", navode iz tužilaštva.

Radinkoviću na teret stavljaju krivična djela otmica i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Navodno je  Radinković Halida H. koji je inače bio jedan od učesnika emisije "Svadba od milion evra" oteo i odvezao u iznajmljenu vikendicu u Banjaluci, gdje ga je maltretirao tražeći novac tako da je porodica otetog dio i platila.

Radinkovića su uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije