Hronika

Radne kolege nastradale u stravičnom sudaru

Radne kolege nastradale u stravičnom sudaru
Foto: Srebrenik.ba | Radne kolege nastradale u stravičnom sudaru
Ljiljana Radić

SREBRENIK - Edin Fazlić (36) i Ade Buljubašić (36) iz Srebrenika poginuli su u utorak u saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Tuzla - Srebrenik.

Nesreća se desila  oko 17.35  u Dubokom Potoku, kada se škoda oktavia, u kojoj su se nalazili,  direktno sudarila s kamionom.

Fazlić je u trenutku nesreće bio za volanom, dok mu je Buljubašić bio saputnik, a obojica su poginuli na licu mjesta kada se njihovo vozilo sudarilo s kamionom MAN, za čijim volanom je bio  S.M. (48) iz Gradačca.

Smrt dvojice muškaraca na licu mjesta konstatovao je dežurni ljekar iz Doma zdravlja Srebrenik.

Fazlić i Buljubašić su, prema nezvaničnim informacijama, radili u jednoj srebreničkoj firmi plastične stolarije pa se pretpostavlja da su se kobnog dana vraćali s posla.

Prema nezvaničnim informacijama, prilikom preticanja jednog vozila škoda je zakačila bankinu, odbila se pa dijelom prešla u suprotnu traku, kada ju je udario kamion. On je udario u lijevu stranu auta, koji je od siline udara presavijen pa je lijeva strana potpuno uništena, zbog čega su tijela nastradalih jedva izvučena iz smrskanog vozila.

Kako je saopšteno iz tuzlanske policije, zbog  sudara  od 18.15 do 20.35 saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen na navedenoj dionici puta i isti je preusmjeravan alternativnim pravcima. Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Srebrenik  i kantonalni tužilac, a policija još nastavlja istragu na koji je način došlo do tragedije.

Od nastradalih mladića, koje poznanici opisuju kao momke za primjer, mnogi su se juče opraštali putem društvenih mreža uz emotivne poruke. Saznajemo da je naređena obdukcija tijela nastradalih, ali i da je utvrđeno da vozač kamiona nije bio pod dejstvom alkohola.

Istog dana  u mjestu Trn u Širokom Brijegu došlo je do nezgode, u kojoj su tri osobe povrijeđene, od kojih jedna teže, a pričinjena je veća materijalna šteta na vozilima. Do nezgode je došlo u utorak nešto prije 14 sati, u sudaru golfa i mercedesa lakše povrede zadobio je vozač mercedesa J.M., dok je njegov otac J.M. (72) zadobio teže povrede. On je nakon prijema u lokalnom domu zdravlja prevezen  u SKB Mostar na dalje liječenje. Sa lakšim povredama prošla je B.Ć., koja je upravljala golfom i bila sama u vozilu u trenutku nezgode.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije