Hronika

Radnica KJKP "Park" ranjena zalutalim metkom

Radnica KJKP "Park" ranjena zalutalim metkom
Foto: Nedžad Uglješa | Radnica KJKP "Park" ranjena zalutalim metkom

SARAJEVO - Jedna ženska osoba je ubijena, a druga je ranjena, u pucnjavi u Aleji Bosne Srebrene u naselju Nedžarići ispred rasadnika Kantonalnog Javnog komunalnog preduzeća "Park".

Kako je Feni kazao portparol Ministarstva unutrašnjih oslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Mirza Hadžiabdić, prema prvim informacijama, došlo je do upotrebe vatrenog oružja što je prouzrokovalo smrt jedne osobe, dok je druga osoba ranjena i van je životne opasnosti, te je prevezena u bolnicu.

Na mjesta događaja su, pored policijskih službenika, izašli i tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji rukovode uviđajem.

Sarajevski mediji prvobitno su prenijeli nezvanične informacije da je riječ o radnicama KJKP "Park", a li je iz ovog preduzeća "Nezavisnim" rečeno da je ranjena žena njihova zaposlenica, dok im druga nije poznata.

Aldijana Hamza portparol KJKP "Park" kazala je danas "Nezavisnim" da se pucnjava odvijala na cesti ispred rasadnika ovog preduzeća.

"Obzirom da je to bilo u vrijeme kada počinjemo s radom naših 15 zaposlenika bilo je na platou rasadnika. Metak je zalutao i pogodio je jednu našu zaposlenicu. Ona se nalazi u bolnici i van životne je opasnosti, kako nam je potvrđeno. Žao mi je što su neki mediji objavili neprovjerenu informaciju. Ta pucnjava nema nikakve veze sa našim preduzećem i našim uposlenicama. Kolegica je ranjena zalutalim metkom", kazala je Hamza za "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije