Hronika

Radnica Vlade RS zbog akcije "Pečat" udaljena sa posla

Radnica Vlade RS zbog akcije "Pečat" udaljena sa posla
Foto: Ilustracija | Radnica Vlade RS zbog akcije "Pečat" udaljena sa posla

BANJALUKA – Vesna Iličić, radnica u Ministarstvu pravde Republike Srpske, udaljena je sa radnog mjesta nakon što je juče uhapšena u okviru akcije "Pečat" koju su sprovodili pripadnici SIPA.

​"Ministar pravde u Vladi Republike Srpske donio je rješenje o udaljenju Vesne Iličić  iz Ministarstva pravde, a udaljenje će trajati dok za to budu postojali razlozi", potvrđeno je "Nezavisnim" u Ministarstvu pravde RS.

Rekli su i da SIPA nije izuzimala nikakvu dokumentaciju iz ministarstva niti su bili obaviješteni o provođenju bilo kakvih aktivnosti od strane navedene Agencije.

"Od strane Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona smo, jutros, obaviješteni da je radnica Ministarstva pravde Republike Srpske juče uhapšena i da je ista nakon ispitivanja puštena na slobodu", navode iz Ministarstva pravde RS.

Napominju da se statusom imenovane, u predmetu, može se baviti isključivo Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, i, s tim u vezi Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske ne može dostaviti nikakve informacije. 

"Imenovana nije uhapšena u svojstvu službene osobe, odnosno, kao zaposlena radnica Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske", kažu u ministarstvu.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta, juče su sproveli akciju kodnog naziva "Pečat" u okviru koje je uhapšeno devet lica.

Vezana vijest:

Velika akcija SIPA, pretresi i u Banjaluci, devet uhapšenih

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije