Hronika

Osumnjičena da je prodavala plavi dizel namijenjen poljoprivrednicima

Osumnjičena da je prodavala plavi dizel namijenjen poljoprivrednicima
Foto: N.N. | Radnica na pumpi regresirano gorivo prodavala za gotovinu

BIJELJINA - Protiv Nade J. (42), bivše radnice benzinske pumpe, iz Bijeljine policija je dostavila Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj zbog sumnje da je gorivo namijenjeno poljoprivrednicima prodavala za gotovinu, a to evidentirala kao regresirano gorivo i novac zadržavala za sebe.

Nju sumnjiče da je to radila u aprilu, maju i junu, dok je radila na pumpi u Velikoj Obarskoj, gdje je, po otkrivanju njenih malverzacija, i dobila otkaz.

Kako saznajemo, bivša radnica je osumnjičena da je ovakvim nedozvoljenim radnjama pričinila štetu preduzeću, na način da je kupcima koji su točili dizel na ovoj pumpi to naplaćivala po redovnoj cijeni, ali je zapravo "skidala" od poljoprivrednika, kojima je inače regresirano gorivo po litri jeftinije za 0,60 KM od redovne cijene.

Kako je pojasnio izvor blizak istrazi, radi se uglavnom o poljoprivrednim proizvođačima kojima su bile odobrene veće količine plavog dizela.

"To su uglavnom lokalni domaćini kojima je bila odobrena veća količina plavog dizela, od preko 1.000 litara, kako bi se manje primijetilo da im fali nekoliko litara", rekao je izvor "Nezavisnih".

Osim toga, kako saznajemo, postoji sumnja i da je bivša radnica na sličan način vršila malverzacije i kada su u pitanju preduzeća koja su na toj pumpi sipala gorivo.

"Postoji sumnja da su oštećene tri firme koje na toj pumpi sipaju gorivo i te usluge inače plaćaju žiralno. Sumnja se da je njima, dok je sipala gorivo, to naplaćivala u gotovini, koju je uzimala, a kroz knjige vodila da će platiti žiralno", navodi izvor.

Kako su naveli iz Policijske uprave Bijeljina, N.J. je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja kao trgovac za kasom na benzinskoj pumpi.

"N.J. prodavala je gorivo raznim nepoznatim kupcima za gotovinu, a te količine evidentirala kao izdato regresirano gorivo, koje je umanjivala kod korisnika koji imaju regresirano gorivo. Takođe, gorivo je prodavala raznim kupcima za gotovinu, koju je zadržavala za sebe, a prodaju goriva evidentirala je kao prodaju na odgođeno plaćanje pravnim licima iz Bijeljine", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije