Hronika

Radnicima nisu uplaćivali doprinose, šteta 780.000 KM

Radnicima nisu uplaćivali doprinose, šteta 780.000 KM
Foto: Ilustracija | Radnicima nisu uplaćivali doprinose, šteta 780.000 KM

ZVORNIK - Odgovorne osobe Doma Zdravlja u Vlasenici osumnjičene su da su počinili krivična djela povrede osnovnih prava radnika i utaju poreza čime je pričinjena materijalna šteta od oko 780.000 KM.

Naime, kako navode iz Policijske uprave Zvornik, pripadnici Sektora kriminalističke policije, odnosno Odjeljenja za privredni kriminalitet podnijeli su izvještaj protiv odgovornih lica Javne zdravstvene ustanove o počinjenim krivičnim djelima.

"Odgovorno lice Javne zdravstvene ustanove se sumnjiči da nije izvršilo uplatu obaveznih doprinosa i poreza na lična primanja zaposlenih radnika, i to za poreski period od 1. januara 2016. do 31. decembra 2017., a iznos dugovanja je veći od 600.000 KM", navodi se u saopštenju.

Dodaju da drugu odgovornu osobu ove Javne ustanove terete da  nije izvršila uplatu obaveznih doprinosa i poreza na lična primanja zaposlenih radnika.

"Radi se o poreskom periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2017., a ukupan iznos dugovanja je veći od 180.000 KM. Radnici su ostali uskraćeni ili su im potpuno oduzeta osnovna prava iz radnog odnosa", navodi se u saopštenju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije