Hronika

Pratite nas na Google news

Radnik "Željeznica FBiH" uhapšen zbog sakrivanja migranata

Radnik "Željeznica FBiH" uhapšen zbog sakrivanja migranata
Foto: N.N. | Radnik "Željeznica FBiH" uhapšen zbog sakrivanja migranata
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Pripadnici MUP-a USK uhapsili su jednog uposlenika "Željeznica FBiH" koji je pokušao u talgo vozu, koji saobraća na relaciji Sarajevo - Bihać, sakriti nekoliko migranata.

Ovu informaciju nam je potvrdio portparol policije USK Ale Šiljdedić, istakavši kako je pomenuti uposlenik osumnjičen za krivično djelo primanja dara i drugog oblika koristi.

"Tokom protekle noći talgo vozom je stiglo oko 200 migranata i svi oni su zaustavljeni u Bosanskoj Otoci, na ulazu u kanton, i potom izvedeni iz voza. Pomenuti radnik željeznice je pokušao nekoliko migranata sakriti u spavaćim kolima, kako bi oni tako nastavili putovanje do Bihaća. Međutim, pripadnici policije su ih otkrili i izveli napolje", istakao je u petak Šiljdedić.

Kako saznajemo, radi se o kondukteru koji je policiji priznao kako je od migranata uzeo novac, a dežurni tužilac je ipak odlučio da ga tereti za pomenuto, a ne krivično djelo krijumčarenja ljudi.

Inače, u posljednjih nekoliko dana znatno je povećan broj migranata koji dolaze na područje Unsko-sanskog kantona i svi oni se smještaju u privremeni prihvatni centar koji se nalazi na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća. Najveći broj migranata pokušava doći vozom iz Sarajeva, a u posljednjih nekoliko dana na takav način u Unsko-sanski kanton dnevno doputuje u prosjeku 150 migranata. Iako ih policija izvodi iz voza, oni put nastavljaju pješice, a kada stignu u Bihać, policija ih prevozi na lokalitet Vučjak, gdje ih smještaju u šatore.

Prema policijskim evidencijama, samo u prvih šest mjeseci ove godine na područje Unsko-sanskog kantona stiglo je preko 18.000 migranata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije