Hronika

Radnik obezbjeđenja u banci prokockao novac penzionerke

Radnik obezbjeđenja u banci prokockao novac penzionerke
Foto: Ilustracija | Radnik obezbjeđenja u banci prokockao novac penzionerke

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u saradnji sa kolegama iz Policijske stanice Busovača, rasvijetlili su zloupotrebu bankovne kartice. Tom prilikom oštećena je penzionerka iz Busovače.

Penzonerka je alarmirala policiju iz Busovače, nakon što je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak na svom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

Operativnim radom istražni organi su utvrdili da je A. N. (31), radnik agencije za obezbjeđenje, koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od nesretne žene neovlašteno uzeo podatke sa bankovne kartice.

Potom je radnik obezbjeđenja putem interneta izradio lažne korisničke račune za učestvovanje u internet igrama na sreću te u više navrata izvršio uplate na račun jedne sportske kladionice. Na taj način pričinio je materijalnu štetu više od 1.500 KM.

Tokom kriminalističke obrade on je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i protiv njega se preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, prenosi "Avaz.ba".

Iz MUP-a SBK su upozorili korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu ličnih podataka, kako bi spriječili eventualne zloupotrebe i nastanak materijalne štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije