Hronika

Radnik pao sa zgrade u Banjaluci

Radnik pao sa zgrade u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Radnik pao sa zgrade u Banjaluci

BANJALUKA - Tridesetčetvorogodišnji radnik Predrag L. iz Čelinca teže je povrijeđen kada je u srijedu pao s prvog sprata zgrade u izgradnji u banjalučkom naselju Borik.

On je, kako saznajemo, slomio šaku i nogu u nezgodi koja se dogodila na gradilištu u Ulici Novice Cerovića.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su službenici Policijske uprave Banjaluka u srijedu postupili po prijavi da je u Ulici Novice Cerovića u Banjaluci P.L. pao s prve etaže stambene zgrade.

"P.L. je teže povrijeđen kada je tokom izvođenja građevinskih radova pao sa stambene zgrade u banjalučkom naselju Borik, te je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS", naveli su iz policije.

Povrijeđeni radnik je, kako je potvrđeno iz te zdravstvene ustanove, odbio hospitalizaciju i samovoljno napustio Univerzitetski klinički centar RS.

"Pacijent je dovezen u Urgentni centar sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u srijedu u 12.50 ", saopšteno je iz UKC RS.

Uviđaj su na licu mjesta izvršili policijski službenici u saradnji sa Republičkim inspektoratom za zaštitu na radu.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Slična nezgoda desila se prije nekoliko dana kada je radnik Slađan B. teško povrijeđen nakon što je pao sa visine od oko tri metra tokom izvođenja radova na poslovnom objektu u Prnjavoru.

On je pao sa objekta na Magistralnom putu te zadobio teške povrede glave i grudnog koša.

Koliko su učestale radničke nesreće, govori podatak i da je u ponedjeljak život izgubio Prijedorčanin Zoran Marčetić (48) kada je pao s konstrukcije visoke šest metara u preduzeću "Prijedorčanka", gdje je bio zaposlen.

Nesreća se desila u popodnevnim satima u mjestu Brezičani, a njegovo tijelo oko 17.30 pronašao je kolega, odnosno radnik obezbjeđenja.

Za devet mjeseci ove godine u Republici Srpskoj je poginulo pet, a teže povrijeđeno 67 radnika, a najviše nesreća bilo je u građevinarstvu.

U BiH je prošle godine u nesrećama na radu poginulo 28 radnika, od kojih 15 u Federaciji BiH, a 13 u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije