Hronika

Rasvijetlili i pokušaj ubistva

Rasvijetlili i pokušaj ubistva
Rasvijetlili i pokušaj ubistva

SARAJEVO - Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su više oružanih incidenata počinjenih tokom proteklih nekoliko dana, uključujući i pokušaj ubistva Elvedina Škrijelja, te ranjavanje Nijaza Karkelje, zvanog Nisko, i Emila Topčagića.

Pucnjava u objektu "Podrum", u Ulici Zelenih beretki, u kojoj je u subotu ujutru ranjen Škrijelj, rasvijetljena je zahvaljujući izjavi svjedoka i video-snimcima na kojima se napadači vide.

Sarajlije Edin Smajić i Alen Bodulović, osumnjičeni za tu pucnjavu, uhapšeni su danas popodne.

U "Podrumu" su, kako se saznaje, sjedili Bodulović, Smajić i Škrijelj, kao i Jasmin Gusinjac, državljanin Srbije, koji je u tom obračunu takođe povrijeđen.

Navodno su njih četvorica htjela da naprave zajednički selfi, te su se približili, a potom je jedan od njih dodirnuo pištolj, zbog čega je došlo do svađe i tuče, te potom i pucnjave, tokom koje je ranjen Škrijelj i životno je ugrožen. U tom obračunu povrijeđen je i Gusinjac, koji je zadobio udarac pištoljem u glavu.

Iz policije su potvrdili da su otkrivene osobe koje stoje iza napada Karkelje, inače vlasnika lokala "Bife Nisko", a koji je ranjen u svom objektu na Trgu međunarodnog prijateljstva na Alipašinom polju.

Kako saznajemo, uhapšen je Šaban Delić (60) iz Pala, koji je Karkelju udario flašom u glavu, dok je Enes Hrvo (60), koji je osumnjičen za ranjavanje Karkelje, i dalje u bjekstvu.

Nakon što mu je u bolnici "Koševo" ukazana medicinska pomoć, Karkelja je napustio tu ustanovu.

Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da su napadači na Karkelju odranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Kada je riječ o trećoj pucnjavi, koja se u petak desila u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu, a u kojoj je ranjen Emil Topčagić, zbog ovog napada uhapšen je Fadil Čizmić, kojeg i sumnjiče za ranjavanje.

Toj pucnjavi je prethodio fizički sukob, u kojem je učestvovalo još nekoliko osoba, pa je tako Čizmićeva supruga osumnjičena za izazivanje opšte opasnosti i pomaganje, dok je Almir Klaić osumnjičen za nasilničko ponašanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije