Hronika

Rasvijetljena krađa 80.000 KM iz vozila "Elektroprivrede BiH"

Rasvijetljena krađa 80.000 KM iz vozila "Elektroprivrede BiH"
Foto: N.N. | Rasvijetljena krađa 80.000 KM iz vozila "Elektroprivrede BiH"

TUZLA - Protiv tri osobe iz Tuzle J.I. (31), N.N. (29) i N.Š. (31) podnesen je izvještaj tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su na lokalnom putu u tuzlanskom naselju Orašje presrela vozilo "Elektroprivrede BiH" i otuđila više od 80.000 KM, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su nakon višemjesečnih operativnih aktivnosti na rasvjetljavanju razbojništva, počinjenog na štetu "Elektroprivrede BiH" u avgustu 2019. godine, došli do saznanja i materijalnih dokaza koja ukazuju da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom mogu dovesti ove osobe.

Riječ je o krivičnom djelu koje se dogodilo 14. avgusta 2019. godine u kojem su dva maskirana lica na lokalnom putu u naselju Orašje, grad Tuzla, presrela vozilo koje je prevozilo novac "Elektroprivrede BiH" i otuđila više od 80.000 KM.

Lice J.I. se sumnjiči da je počinilo krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima pronevjera u službi i lažno prijavljivanje, dok su lica N.N. i N.Š. počinila krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u sticaju sa krivičnim djelima pronevjera u službi, a u vezi sa krivičnim djelom pomaganje.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona izvršena je kriminalistička obrada nad J.I, dok se N.N. i N.Š. nalaze na izdržavanju zatvorske kazne po osnovu počinjenja drugih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije