Hronika

Rasvijetljena krađa u dobojskom obdaništu: Otkrili lopova i pronašli televizore iz vrtića

Rasvijetljena krađa u dobojskom obdaništu: Otkrili lopova i pronašli televizore iz vrtića
Foto: N.N. | Rasvijetljena krađa u dobojskom obdaništu: Otkrili lopova i pronašli televizore iz vrtića

DOBOJ, TESLIĆ - Policija je prijavila Tužilaštvu Alena T. iz Tešnja zbog sumnje da je nedavno iz vrtića "Majke Jugović" u Doboju ukrao pet televizora i 140 maraka.

Izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je i protiv Dobojlija Mirela S. i Fikreta R., koji su osumnjičeni da su nakon ove teške krađe učestvovali u pomaganju i prikrivanju.

Za Alena T. se sumnja da je u noći između 13. i 14. novembra provalio u dobojsko obdanište "Majke Jugović", te ukrao televizore i pare, a zatim ih sa preostalom dvojicom prenio u stan Mirela S.

Stoga je i pretresen stan koji koristi Mirel, te su pronađena četiri ukradena televizora, koji će biti vraćeni vrtiću.

Pretresena je i kuća koju koristi Fikret R., gdje su nađeni okvir za automatsku pušku i nastavak za tromblon, ali i droga.

"Nađena je plastična kutijica i plastična vrećica sa materijom koja asocira na marihuanu, ukupne težine od 40,5 grama, ali i smotuljak iste materije, te plastična vrećica sa praškom koji asocira na spid, težak oko dva grama, kao i plastična vrećica u kojoj je bilo sedam tableta ekstazija", rekli su "Nezavisnim" iz dobojske policije.

Pritom, iz PU Doboj je juče odvojeno saopšteno da su pripadnici PU Teslić uhapsili dva lica zbog sumnje da su zajedno sa jednim sedamnaestogodišnjakom, uz ostalo, izveli četiri krađe i sedam teških krađa na području Teslića.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su u pitanju Teslićani Stefan K. i Simeon Đ. Na meti su im, saznajemo, bili akumulatori, bušilice, brusilice, motorne pile i slični predmeti.

Pretresene su kuće koje oni koriste. Pronađen je dio ukradenih predmeta. Uz ostalo, u mjestu Mladikovine, kod Teslića, pronađen je i neregistrovani subaru, koji su oni ukrali 1. decembra godine.

Trojka iz Teslića osumnjičena je i da je devastirala Društveni dom u Buletiću, a gdje je polupano više prozora, posuđe, escajg, te namještaj, a nisu poštedjeli ni ikone svetaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije