Hronika

Rasvijetljena paljevina auta bivšeg direktora HET-a

Rasvijetljena paljevina auta bivšeg direktora HET-a
Foto: N.N. | Rasvijetljena paljevina auta bivšeg direktora HET-a

TREBINJE - Službenici Policijske uprave Trebinje su uhapsili Trebinjca Rajka B. zbog postojanja osnova sumnje da je 7. jula prošle godine polio zapaljivom tečnošću, a zatim zapalio automobil opel astra, vlasništvo Marka Mitrovića, nekadašnjeg direktora “Hidroelektrana na Trebišnjici” i bivšeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a.

Policija ga je uhapsila u srijedu, 12. maja, pod sumnjom da je, kako je navedeno iz policije, navedenog datuma počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

“Sumnja se da je R.B. poli lako zapaljivom tečnošću i otvorenim plamenom izazvalo požar na automobilu marke opel, tip astra, saopšteno je u petak u Policijskoj upravi Trebinje.

U policiji navode da je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju naložilo da, nakon što se lice kriminalistički obradi i sasluša u svojstvu osumnjičenog, pusti na slobodu, a da se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi u redovnoj proceduri.

Sve se dešavalo u trebinjskom naselju Gorica, u ulici Nikšićki put, u 3 časa i 30 minuta, kada je prijavljen požar na automobilu koji je bio na parking prostoru ispred stambene zgrade u kojoj stanuje Marko Mitrović.

On već osam godina ne obavlja dužnost predsjednika Gradskog odbora SNSD-a, niti je direktor HET-a, a nema ga ni u javnom životu.

Njegove komšije i poznanici su nakon paljevine za njega imali samo riječi hvale i nije im bilo jasno zbog čega se ovo moglo desiti.

Iako je su od početka u Trebinju planula četiri automobila, ovo je druga paljevina koju su pripadnici Policijske uprave Trebinje riješili u posljednjih mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije