Hronika

Rasvijetljeno osamnaest teških krađa u Potkozarju

Rasvijetljeno osamnaest teških krađa u Potkozarju
Rasvijetljeno osamnaest teških krađa u Potkozarju
Srna

BANJALUKA - Na području koje je u nadležnosti Policijske stanice Potkozarje, u prvom tromjesečju ove godine rasvijetljeno je 18 teških krađa, kojima je pričinjena materijalna šteta veća od 10.000 KM, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Protiv lica koja su osumnjičena za ova krivična djela biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Tokom akcije "Trimer" pronađeni su predmeti koji su ukradeni tokom izvršenja krivičnih djela, među kojima su motorne pile, električne brusilice, trimer, lanci za motorne pile, ram od motcikla, kao i drugi sitni alat, razne vrste oružja i municije.

U toku prošle godine, ukupan procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu na području u nadležnosti Policijske stanice Potkozarje iznosi 53,9 odsto, dok je procenat ukupne rasvijetljenosti za sva krivična djela 75,5 odsto.

Broj krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta u prošloj godini iznosi 121, a procenat rasvijetljenosti ovih krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu je 51,1 odsto. Evidentirano je i 49 krivičnih djela krađe, a procenat rasvijetljenosti ovih krivičnih djela po nepoznatom izvšiocu iznosi 64,7 odsto.

Posmatrajući statističke pokazatelje za posljednjih pet godina, primjetan je konstantan pad broja prekršaja i broja narušavanja javnog reda i mira.

Tokom navedenog vremenskog perioda, na području ove policijske stanice nisu zabilježeni slučajevi narušavanja javnog reda i mira u kojima je učestvovalo pet i više lica.

Najveći broj prekršaja, njih 134, evidentirano je tokom 2012. godine, dok je tokom prošle godine zabilježeno smanjenje od 59,7 odsto, odnosno 54 prekršaja. Tuča i fizičkih napada u 2012. godine zabilježeno je 36, a u prošloj godini 17.

Iz Policijske stanice ističu da u prvom tromjesečju ove godine nisu registrovani slučajevi izvršenja teških krivičnih djela, a stanje bezbjednsti iz segmenta kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraća je na zadovoljavajućem nivou.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije