Hronika

Razbojnici i kradljivci vozila zaobilaze Mrkonjić Grad

Razbojnici i kradljivci vozila zaobilaze Mrkonjić Grad
Foto: N.N. | Razbojnici i kradljivci vozila zaobilaze Mrkonjić Grad

MRKONJIĆ GRAD - Na području koje pokriva Policijska uprava (PU) Mrkonjić Grad u proteklom mjesecu nije bilo nijedno razbojništvo, niti krađa vozila, poručili su danas iz te PU.

U PU Mrkonjić Grad održana je redovna konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali Branislav Karaulac, zamjenik načelnika PU, Goran Roljić, načelnik Odjeljenja policije i Vojislav Tomić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Karaulac je istakao da u februaru nije bilo krivičnih djela koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti, kao što su ubistava i razbojništava, ali ni krivičnih djela u vezi sa krađom vozila.

Zamjenik načelnika je istakao da je u tom mjesecu bilo za oko 28 odsto manje krivičnih djela u odnosu na isti period prethodne godine.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 78,6 odsto", poručili su iz mrkonjićke policije.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Karaulac je istakao da je evidentirano 11 saobraćajnih nezgoda, a u kojim nije bilo poginulih ni teško povrijeđenih lica.

"Uzevši u obzir te pokazatelje, cijenimo da se stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad može ocijeniti kao zadovoljavajuće, sa blagom tendencijom poboljšanja iz oblasti kriminaliteta", zaključili su u PU Mrkonjić Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije