Hronika

Rekordna zapljena skanka u Miloševcima, kod Laktaša

Rekordna zapljena skanka u Miloševcima, kod Laktaša
Rekordna zapljena skanka u Miloševcima, kod Laktaša

LAKTAŠI - U akciji kodnog naziva "Plantaža 2013" u mjestu Miloševci, kod Laktaša, zaplijenjen je rekordni zasad od tonu genetski modifikovane marihuane - skanka, čiju vrijednost procjenjuju na više stotina hiljada KM.

Akciju su, na osnovu anonimne dojave, sproveli inspektori PS Laktaši, a zaplijenjeno je 300 stabljika "sirovog" skanka.

Rekordni zasad je u vlasništvu dvije osobe, čiji identitet zasad nije potvrđen.

Đurica Vukelić, komandir PS Laktaši, objasnio je juče da je policija dojavu o plantaži sa rekordnim zasadom marihuane dobila 10. septembra ove godine.

Nakon dojave, inspektori su utvrdili da se u Miloševcima, udaljenom desetak kilometara od Laktaša prema Srpcu, nalazi veliki zasad marihuane.

"Nakon operativnih mjera utvrđeno je da na navedenoj lokaciji postoji veća plantaža, odnosno zasad od 300 stabljika marihuane. Zasad je pronađen u šumi, dakle zaklonjen od očiju javnosti", naveo je komandir PS Laktaši.

Policija nakon pronalaska nije odmah uklonila zasad, u nadi da će se vlasnik ili više njih, pojaviti i biti uhapšen na djelu.

Kako se niko nije pojavio 20 dana, policija je odlučila da počupa stabljike koje su bile u saksijama.

U Gradišci otkriven zasad 64 kilograma marihuane.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je skank odgajan u posebnim uslovima, koji uključuju posebno nađubrivanje i prskanje hemijskim supstancama.

"Marihuana koju smo zaplijenili je u sirovom stanju, a težine je do tonu. Zasad ne znamo koliko se moglo dobiti 'čiste' marihuane za prodaju, ali i to će biti poznato nakon što bude izvršeno vještačenje", objasnio je Đurica.

Dodao je kako su na plantaži pronađeni materijalni dokazi koji će takođe biti predmet vještačenja i koji bi mogli otkriti identitet vlasnika.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađeni materijalni dokazi na plantaži upućuju da su zasad skanka održavale dvije osobe.

O kakvoj zapljeni se radilo, govori podatak da je marihuana popunila gotovo polovinu službenog parkinga ispred PS Laktaši.

Jak miris marihuane, ali i stabljika, otkrivaju da se nije radilo o "običnoj" marihuani, već biljci koja je uzgajana pod posebnom pažnjom.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je policija od početka ove godine u akciji kodnog naziva "Plantaža 2013" otkrila veći broj zasada marihuane te da će slične akcije biti nastavljene i u narednom periodu.


Vezane vijesti:

Laktaši: Otkrivena tona marihuane

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije