Hronika

Reljića ponovo saslušavaju u predmetu "Trezor"

Reljića ponovo saslušavaju u predmetu "Trezor"
Foto: N.N. | Reljića ponovo saslušavaju u predmetu "Trezor"

BANJALUKA - Na zahtjev odbrane optuženih u predmetu "Trezor", a kojim se sudi za pljačke teške oko dva miliona maraka, ključni svjedok Tužilaštva Milan Reljić ponovo će biti saslušan u sudnici.

Snježana Kudrić, predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda Banjaluka, prihvatila je prijedlog odbrane da se ponovo sasluša Reljić, s tim što će on odgovorati samo na ona pitanja koja mu nisu postavljana tokom ranijeg svjedočenja.

Na početku ročišta, republički javni tužilac Živana Bajić usprotivila se saslušanju skoro svih svjedoka koje je predložila odbrana, ističući da su oni ranije saslušani, te da nema potrebe da se to čini ponovo.

Sudsko vijeće odbilo je zahtjev da ponovo svjedoči Dalibor Marić, na šta je odreagovala advokat Jasminka Jovišević, koja je rekla da će onda uložiti materijalne dokaze o tome šta su Reljić i Marić ranije svjedočili.

U predmetu "Trezor", za seriju pljački optuženi su Siniša Straživuk (49), Miloš Mrđan (42), Jovica Karać (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29).

Terete ih za razbojništva teška gotovo dva miliona maraka. Nastavak suđenja najavljen je za drugu polovinu septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije