Hronika

Rezultati akcije "Avatar": Zaplijenjena droga, pronađen i ukradeni džip

Rezultati akcije "Avatar": Zaplijenjena droga, pronađen i ukradeni džip
Foto: D. Sladojević | Rezultati akcije "Avatar": Zaplijenjena droga, pronađen i ukradeni džip

BANJALUKA - Petomjesečna akcija "Avatar", u režiji pripadnika MUP-a RS, osim hapšenja 13 lica, rezultirala je i pronalaskom droge, mobilnih telefona i nosača SIM - kartica, kao i drugih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je tokom pretresa pronađeno i zaplijenjeno više od 2,5 kilograma materije koja asocira na marihuanu.

Nađeno je i 749 grama materije za koju se vjeruje da je spid, te oko 26 grama materije koja asocira na kokain.

Tokom ove akcije, policajci su rasvijetlili i tešku krađu za koje se sumnjiče G.M. (25), B.Đ.(40) i B.Ć.(25) iz Banjaluke, a koji se terete da su 21. novembra u Srpcu ukrali dačiju daster. Dačija je, podsjetimo, ukradena vlasnici trgovine "Duša", o čemu su "Nezavisne" nedavno pisale. Taj džip je pronađen.

U akciji je ukupno uhapšeno 13 lica, od kojih su 12 sa područja Banjaluke i jedno je iz Trebinja. "Nezavisne" nezvanično saznaju da su akcijom, uz ostale, obuhvaćeni Banjalučani Goran Milanović, Benedi Đukanović, Ernad Alagić, Stefan Petrović, Božidar Maksimović, Vladimir Vranješ, Firas Hodžić, Sanid Ćulum, Aleksandar Stanišić, Branislav Ćulibrk, te Trebinjac Tomislav Ateljević.

Pretreseni su stambeni i poslovni objekti na 17 lokacija na području Banjaluke, Laktaša, Kotor Varoša i Trebinja. 

Nadležnom tužilaštvu će biti predati Banjalučani B.Đ.(40), E.A.(30), S.P. (25), B.M.(28), V.V.(28), F.H(41), S.Đ.(35), A.S.(35), B.Đ (25), te T.A. (25) iz Trebinja. Pritom, u toku je saslušanje više lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije