Hronika

Roštilj koban za trogodišnju djevojčicu

Roštilj koban za trogodišnju djevojčicu
Foto: Ilustracija | Roštilj koban za trogodišnju djevojčicu

FOJNICA - Trogodišnja djevojčica iz naselja Obojak, kod Fojnice, preminula je u nedjelju uveče usljed teških opekotina koje je zadobila nesrećnim slučajem.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, majka nesrećno nastradale djevojčice kobnog dana pokušala je zapaliti roštilj u blizini porodične kuće. Ona je, navodno, donijela kanister sa gorivom kako bi raspalila vatru, a djevojčica se igrala u blizini.

"Na već zapaljenu vatru majka je neoprezno dosula benzin iz kanistera, ali je vatra odmah zahvatila kanister sa gorivom, koji je potom eksplodirao, a vatra je buknula i zahvatila ženu i kćerku koja se igrala u blizini", saznaju "Nezavisne novine".

Jedan od mještana Fojnice kaže da je čuo za tragediju koja se dogodila, a informacije koje kruže po mjestu potvrđuju ono što je i saopštila policija.

"Velika tragedija! Priča narod da su bili na nekom okupljanju, porodičnom valjda, i da su pokušali da zapale roštilj benzinom, nakon čega je ogromna vatra buknula. Odakle djevojčica tu i šta se dogodilo, stvarno ne znam", ispričao je ovaj Fojničanin.

Mještani ovog malog mjesta ne sjećaju se da je ovakva tragedija bila u njihovom kraju.

"Ne znam šta bih vam rekao, čitava porodica je danas zavijena u crno, ne znam je li moglo gore od ovoga. Jadno dijete, jadni roditelji koji su ovo dočekali, od običnog dana ispade nezapamćena tragedija", kazao je još jedan od mještana.

Majka i kćerka hitno su prevezene u Dom zdravlja u Fojnici. Djevojčica je dalje prebačena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je usljed teških opekotina preminula.

Iz KCUS su rekli da ne mogu dati više informacija o tragičnom događaju bez saglasnosti roditelja, jer se radi o maloljetnoj osobi.

Iz MUP-a Srednjobosankog kantona potvrdili su da je policija upoznata sa slučajem te da je istragu preuzelo Kantonalno tužilaštvo u Travniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije