Hronika

Pratite nas na Google news

Rustempašiću za ubistvo majke i kćerke 15 i po godina robije

Rustempašiću za ubistvo majke i kćerke 15 i po godina robije
Foto: Ilustracija | Rustempašić za ubistvo majke i kćerke osuđen na 15 godina i 6 mjeseci zatvora
N.N.

NOVI TRAVNIK - Nermin Rustempašić, koji je optužen da je u alkoholizovanom stanju vozeći automobil usmrtio majku i kćerku te nanio povrede trojici dječaka u Novom Travniku, prvostepenom presudom osuđen je na 15 godina i šest mjeseci zatvora.

Presudu je izrekao Kantonalni sud u Novom Travniku, a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 7. decembra 2018. godine.

Izrečena mu je i kazna upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri godine. Oštećeni se radi ostvarivanja imovinsko-pravnog postupka upućuju na parni postupak.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Novom Travniku Lazarela Porić je kazala da je od 2008. do 2018. godine Rustempašić je osuđivan osam puta, šest puta kaznena djela zbog zloupotrebe imovine i dva puta zbog zloupotrebe droge te da je imao više od 1.500 KM kazni zbog prekršaja.

"Kazna zatvora od 15 godina i šest mjeseci može postići prevaspitanje i da se uzdrži od činjenja kaznenih dijela i da uvidi da to nije prihvatljivo ponašanje, ali da može ova kazna pružiti zaštitu i satisfakciju oštećenim porodicama", izjavila je Porić, prenose federalni mediji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije