Hronika

SIPA hapsila i pretresala zbog šverca droge

SIPA hapsila i pretresala zbog šverca droge
Foto: Ustupljena fotografija | SIPA hapsila i pretresala zbog šverca droge

VELIKA KLADUŠA, GRADIŠKA - U tri odvojene akcije SIPA, zbog droge su uhapšene dvije osobe, dok su na području Gradiške, Istočnog Sarajeva i Sarajeva vršeni pretresi u vezi sa nedozvoljenom trgovinom narkoticima.

Naime, u akciji "Feniks" pripadnici SIPA uhapsili su jednu osobu na području Velike Kladuše, te našli odredenu kolicinu marihuane. 

"Ova osoba uhapšena je u srijedu zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama", saopšteno je iz SIPA.

Akcija  "Feniks" je realizovana po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a USK i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Osim toga u policijskoj akciji "Dijamant" danas su vršeni pretresi na području Gradiške, Istočnog Sarajeva i Sarajeva zbog sumnje da su počinjena krivična djela u vezi sa nedozvoljenom trgovinom narkoticima. 

Kada je u pitanju ova akcija iz SIPA su rekli da se pretresi  vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama  i zloupotreba položaja ili ovlaštenja po nalozima Suda BiH.

"Pretresi su vršeni  pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, uz pružanje pomoci policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo", istakli su u  SIPA.

Kako nezvanično saznaje ''Micro mreža'', ova akcija je zatekla građane Gradiške koji su bili u marketu "AS" gdje su pripadnici SIPA uhapsili dva lica.

Takođe, su pripadnici SIPA danas u nastavku akcije "IRA", uhapsili jednu osobu koju terete za organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije