Hronika

SIPA ponovo na KCUS-u

SIPA ponovo na KCUS-u
Foto: Ilustracija | SIPA ponovo na KCUS-u

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su prema naredbi Opštinskog suda u Sarajevu ponovo ušli u prostorije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Kako Klix.ba saznaje, privremeno se oduzimaju predmeti koji bi mogli pomoći u istrazi koja se odnosi na slučaj korištenja spornih respiratora "Srebrene maline" nakon nedavnog pisma ljekara sa KCUS-a.

Istražiocima je interesantna poslovna dokumentacija koja prošli put nije pronađena, a sada je dostupna i prema nezvaničnim informacijama nalazila se u jednom sefu.

Prošle sedmice oduzeta je poslovna dokumentacija u vezi s komunikacijom između FUCZ-a, firme Verlab i KCUS-a o nabavci respiratora, kao i načinu, odnosno dozvolama za puštanje respiratora u rad.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju COVID odjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije