Hronika

SIPA provodi akciju "Klaster" pretresi na 18 lokacija

SIPA provodi akciju "Klaster" pretresi na 18 lokacija
Foto: Arhiva | SIPA provodi akciju "Klaster" pretresi na 18 lokacija

BANJALUKA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Banjaluke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara započeli operativnu akciju "Klaster".

Pretresi se vrše na osamnaest lokacija, na adresama devet fizičkih i devet pravnih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca kao i krivična djela podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave.

"Navedena operativna akcija rezultat je višegodišnjeg rada policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu, koja je usmjerena na otkrivanje počinilaca naprijed navedenih krivičnih djela" navode iz SIPA.

 Akcija se realizuje po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

"Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informisana naknadno", navode iz SIPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije