Hronika

SIPA sprovela akciju "Trik": Dvoje uhapšenih, petoro na saslušanju

SIPA sprovela akciju "Trik": Dvoje uhapšenih, petoro na saslušanju
Foto: Ilustracija | SIPA sprovela akciju "Trik": Dvoje uhapšenih, petoro na saslušanju

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u sklopu akcije "Trik", ušli su jutros u prostorije farmaceutske kompanije "Bosnalijek".

Uhapšena su najmanje dva lica, a petoro će ih biti na saslušanju. Mediji su objavili da je SIPA pretresla i kuću direktora "Bosnalijeka" Nedima

Uzunovića, a on je, prema tvrdnji njegovog advokata, potom priveden u prostorije SIPA.

Iz Tužilaštva BiH rekli su da pripadnici SIPA, u više gradova u BiH, rade na hapšenju osumnjičenih i pretresima objekata i prostorija u okviru istrage za koruptivna krivična djela u višemilionskom iznosu. 

"Aktivnosti se provode u okviru istrage krivičnih djela organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotrebe položaja i finansijskog kriminala", kažu iz Tužilaštva.

Iz SIPA su saopštili da su njihovi pripadnici realizovali aktivnosti koje se odnose na pretrese stambenih objekata na četiri lokacije kao i pretrese poslovnih objekata na pet lokacija na području Sarajeva i Konjica.

"Uhapšena su dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. Takođe, uručeni su pozivi za pet osumnjičenih lica, koja se trenutno nalaze u prostorijama SIPA", saopšteno je popodne iz SIPA.

Iz "Bosnalijeka" su saopštili da u potpunosti stoje na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u BiH. Kako dodaju, takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima.

"Bosnalijek" je, dodaje se u saopštenju, najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika. 

"U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija COVID-19, 'Bosnalijek' je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za BiH i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu. Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa", navode iz "Bosnalijeka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije