Hronika

SIPA u akciji "Regina" uhapsila dvije osobe

SIPA u akciji "Regina" uhapsila dvije osobe
Foto: Nezavisne novine / Arhiva | SIPA u akciji "Regina" uhapsila dvije osobe

​KONJIC - Dvije osobe uhpšenje su u nastavku operativne akcije "Regina" koju sprovode policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA), a oduzeto je 1000 kutija cigareta bez markica.

Oni su su juče uhapšeni na području Konjica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

"Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršen je  pretres putničkog motornog vozila, koje su koristila lica lišena slobode. Tom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto oko 1000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine", navode iz SIPA.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog a o daljem statusu odlučivaće postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije