Hronika

SIPA zaplijenila stotine kilograma droge, potraga za dvije osobe

SIPA zaplijenila stotine kilograma droge, potraga za dvije osobe
Foto: N.N. | SIPA zaplijenila stotine kilograma droge, potraga za dvije osobe

ČAPLJINA - Više stotina kilograma droge skank zaplijenjeno je u velikoj akciji SIPA-e u mjestu Gabela na području Opštine Čapljina.

Policijski službenici tragaju za dvije osumnjičene osobe.

"Radi se na lociranju i hapšenju dvije osobe koje se dovode u vezu sa pronađenom drogom", rekao je za Klix.ba portparol SIPA Luka Miladinović.

Radi se o nastavku akcije kodnog naziva "Tebra", koju su u julu proveli pripadnici SIPA u Ljubuškom, kada je pronađeno oko pola tone droge skank. Kako saznaje Faktor.ba, u pretresu kuće u Gabela Polju, pripadnici SIPA su i danas pronašli otprilike istu, ako ne i veću količinu ove droge. Tačna količina oduzete materije biće poznata nakon vaganja.

Akciju "Tebra" sproveli su pripadnici SIPA u saradnji sa Obavještajno-bezbejdnosnom agencijom, a po nalogu Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Pronalasku droge je prethodilo jednomjesečno praćenje osoba i lokacije gdje je droga pronađena. Nakon ulaska u stambeni objekat pronađene su sakrivene vreće pune droge.

Policajci nastavljaju potragu za još nekoliko osumnjičenih osoba koji se dovode u vezu sa proizvodnjom i puštanjem u promet opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije