Hronika

SIPA uhapsila osobu po međunarodnoj potjernici

SIPA uhapsila osobu po međunarodnoj potjernici
SIPA uhapsila osobu po međunarodnoj potjernici

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, provodeći dalju istragu vezanu za snimak italijanskog novinara, juče (13.10.2016. godine) su još jednu osobu identifikovali i lišili slobode.

Istragom je utvrđeno da je za navedenom osobom raspisana crvena međunarodna potjernica od strane nadležnih organa Italije.

Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade u prostorima SIPA-e, predata Sudu BiH na dalje postupanje.

Podsjećamo, priča o trgovini oružjem u BiH koju je objavio talijanski novinar Luiđi Pelaca pokazala se netačnom i insceniranom, utvrđeno je istragom bezbjednosnih organa BiH.

Operativnim radom identifikovane su osobe koje se pojavljuju na snimku i utvrđeno je da se ne radi o navodnim trgovcima oružjem, nego osobama kojima je italijanski novinar za potrebe priloga dao novac da glume u fingiranoj TV sceni.

Iz Sipe je ranije saopšteno da je tokom akcije "Snimak" uhapšeno pet lica, a da se italijanski novinar Luiđi Pelaca, koji je uradio video reportažu o švercu oružja iz BiH u Italiju, nalazi na prijavi u Agenciji za istrage i zapštitu kao lice koje je osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije