Hronika

SIPA ušla u UIO BiH, pod lupom rad šefice za sprečavanje šverca

SIPA ušla u UIO BiH, pod lupom rad šefice za sprečavanje šverca
Foto: Arhiva/Ilustracija | SIPA ušla u UIO BiH, izuzimaju dokumentaciju

BANJALUKA - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) iznose dokumentaciju iz prostorija Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci, potvrdili su izvori "Nezavisnih novina", upućeni u istragu.

Kako dodaju naši izvori, riječ je o obimnom poslu, pa se pretpostavlja da će pripadnici SIPA dokumentaciju iz UIO BiH prikupljati bar dva dana.

"Pod lupom je rad aktuelne šefice grupe za sprečavanje krijumčaranja i prekršaje u Regionalnom centru Banjaluka Jelene Majstorović", tvrde naši izvori.

Iz SIPA su nam zvanično potvrdli da privremeno izuzimaju dokumentaciju iz prostorija UIO BiH u Banjaluci, što čine po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje kažu da službenici SIPA u Upravi za indirektno oporezivanje provode radnje uvida u određenu dokumentaciju i izuzimanje iste u okviru izvršavanja Naredbe Suda BiH.

"Uprava za indirektno oporezivanje kroz svoj dosadašnji rad  je u potpunosti sarađivala sa svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je slučaj i u konkretnom postupanju", navode iz UIO BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije