Hronika

Sa Samardžijom na Jahorini privedena i bivša supruga Milana Tegeltije

Sa Samardžijom na Jahorini privedena i bivša supruga Milana Tegeltije
Foto: MUP RS | Sa Samardžijom na Jahorini privedena i bivša supruga Milana Tegeltije

U akciji "Tokio", u kojoj je uhapšen jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca Mladen Samardžija (33), privedena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije, potvrđeno je za ATV.

Kako saznaju, nju su pripadnici SAJ i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske zatekli u apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini.

Ona duže vrijeme bila u vezi sa bjeguncem sa Interpolove potjernice, nezvanično saznaje ATV

Podsjetimo, za Samardžijom je Slovenija raspisala međunarodnu potjernicu jer je nedostupan pravosudnim organima te zemlje koji ga potražuju radi vođenja postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Za ista djela osumnjičen je i u BiH. Kako je saopštio MUP Srpske, istraga protiv njega vođena je u saradnji sa Tužilaštvom BiH, te je dokumentovano da je Samardžija nakon bjekstva iz Slovenije nastavio da rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom  opojnim drogama na području Еvropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore.

"Istragom je dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin. Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila", saopštio je MUP Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama Samardžija je, preko kurira iz Slovenije, organizovao transport i prodaju narkotika u zemljama regiona.

Povezana vijest:

Detalji hapšenja jednog od najtraženih evropskih bjegunaca (FOTO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije