Hronika

Sa Snajperom na Jahorini uhapšena još jedna osoba

Sa Snajperom na Jahorini uhapšena još jedna osoba
Foto: N.N. | Sa Snajperom na Jahorini uhapšena još jedna osoba

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su danas na Jahorini Slobodana Milutinovića zvanog Slobo Snajper iz Novog Sada i Gorana Nikolića iz Novih Ledinaca, kod Novog Sada, saznaju "Nezavisne".

Neki mediji nezvanično prenose da je Snajper na Jahorini uhapšen na osnovu izdate naredbe Osnovnog suda u Sokocu zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Međutim, iz MUP-a RS, navodeći inicijale uhapšenih na području Jahorine S.M. iz Novog Sada i G.N. iz Novih Ledinaca, nisu precizirali za koja krivična djela ih sumnjiče.

Naveli su da je danas sprovedena kriminalistička obrada uhapšenih osoba te da je policija pretresala lokacije i vozila koja su koristili uhapšeni na području Jahorine.

"Aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu", naveli su kratko iz MUP-RS.

Mediji u Srbiji su prenijeli da je Milutinović kontroverzni čelnik Fudbalskog kluba Kabel, kao i da je dobro poznat policiji. Pišu da ima zabranu dolaska na stadion.

Kako prenose, Snajperu je zbog nasilja zabranjen pristup stadionu "Karađorđe" kad FK Vojvodina igra utakmice.

Snajpera su, prema pisanju medija u Srbiji, za sedam godina tri puta pokušali da ubiju postavljanjem eksploziva ispod automobile, ali je svaki put imao sreće.

Naime, kako navode, u februaru prošle godine u Novom Sadu eksplodirala je bomba postavljena ispod džipa porše u kojem se u tom trenutku nalazio Milutinović.

On je u eksploziji povrijeđen, ali je preživio jer je postavljena bomba bila slabije razorne moći.

Takođe, u novembru 2013. zapaljen je džip mercedes ML, koji je, kako prenose tamošnji medijim, bio u vlasništvu Milutinovićeve djevojku, a navodno se Snajper tada na meti piromana našao zbog duga od 40.000 evra.

Osim toga, krajem oktobra 2018. gorio je džip volvo XC 90 koji je koristio Milutinović i tada su mediji spekulisali da je navodno moguće da je taj incident bio povezan sa dešavanjima oko FK Vojvodina.

Još jedan incident s kojim su ga mediji povezali je da je 2017. godine poslije završetka utakmice Ružomberok - Vojvodina u Slovačkoj, koju je domaćin dobio 2:0, napao fudbalera Nikolu Trujića u svlačionici te ga uhvatio za vrat i počeo da vuče do klupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije