Hronika

Šakićeva odbrana traži precizne podatke o padanju kiše

Šakićeva odbrana traži precizne podatke o padanju kiše
Foto: Arhiva | Ša­kićeva od­bra­na traži pre­ci­zne po­dat­ke o pa­da­nju ki­še

BANJALUKA - U nastavku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu odbrana Siniše Šakića, kojeg terete za ubistvo Slaviše Ćuluma, predložila je dodatno biološko vještačenje i saslušanje vještaka Olivera Stojkovića, koji je po njihovom zahtjevu već uradio DNK analizu tragova.

Tom analizom utvrđeno je da se biološki trag optuženog poklapa sa tragom u uzorku koji je vještačio Biološki fakultet u Beogradu, a koji je izuzet sa grane sa mjesta ubistva Ćuluma.

Odbrana smatra da je sporni trag mogla ostaviti i neka druga osoba, a da se tokom vještačenja pronađe poklapanje sa DNK optuženog.

Tvrde da je Biološki fakultet nezakonito skidao biološke tragove za DNK analizu.

Osim toga, odbrana tvrdi da su predmeti oduzeti tokom istrage ovog slučaja nezakoniti dokazi jer nije organizovano njihovo otvaranje i pregled prije vještačenja.

Branioci su zatražili od Vijeća banjalučkog Okružnog suda da se obavi uvid u ranije KPP spise suda kako bi se uvjerili da nema zapisnik o otvaranju predmeta.

Odbrana je od suda tražila da se od Republičkog hidrometeorološkog zavoda pribave detaljniji podaci o vremenskim prilikama na području mjesta ubistva u vrijeme kada je zločin počinjen, odnosno precizne podatke o padanju kiše od 1. do 16. maja 2020. godine na području Dragočaja, zaselak Kočići.

Sinišu Šakića terete da je sa još jednom nepoznatom osobom usmrtio Slavišu Ćuluma 15. maja 2020. godine u Dragočaju.

Oni su, kako je navedeno u optužnici, Ćulumu pripremili zasjedu u šumi nedaleko od njegove kuće... Kad je on naišao, na njega su iz dvije puške ispalili 22 hica i usmrtili ga.

Navodi se da su zločin pripremili te nabavili oružje, municiju i motocikl s kojim je izviđao mjesto planiranog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije