Hronika

Sanjanin Sanel Halilović na rođendan čakijom napao majku i sestre pa presudio sebi

Sanjanin Sanel Halilović na rođendan čakijom napao majku i sestre pa presudio sebi
Foto: Ilustracija | Sanjanin Sanel Halilović na rođendan čakijom napao majku i sestre pa presudio sebi

SANSKI MOST - Muškarac (30) iz Bosne i Hercegovine nožem je brutalno napao i povrijedio majku i dvije sestre, a potom sebi oduzeo život u njemačkom gradu Ebersberger.

Ovo su prenijeli njemački mediji, a kako nezvanično saznajemo od bliskih članova porodice radi se o Anelu Haliloviću iz Sanskog Mosta, koji je teško povrijedio majku Aidu (52) te sestre Ajlu i Jasminu.  Majka je godinama radila kao medicinski laborant u Domu zdravlja u Sanskom Mostu, a prije nekoliko godina otišla je na privremeni rad u Njemačkoj, te se zaposlila u njemačkoj klinici. Takođe, saznajemo da je Anel skupa sa sestrama došao u taj njemački grad kako bi posjetio majku. Napad se dogodio tokom proslave Anelovog 30. rođendana u prostorijama doma, koji se nalazi u krugu klinike, gdje je majka stanovala.

Nakon što je obaviještena policija, na lice mjesta su stigle jake snage i blokirale cijeli prostor u strahu od masovnijeg napada. Motivi ovog događaja nisu poznati, a njemački mediji prenose kako je svemu prethodila svađa, koja je potom kulminirala u fizički obračun. Kako "Nezavisne" saznaju od bliskog člana porodice, Anel je dograbio čakiju i njome teško povrijedio majku i lakše sestre.

Povrijeđene žene su prebačene u bolnicu, a u najtežoj situaciji je 52-godišnja majka, koja je pretrpjela teške povrede i helikopterom potom prebačena u klinički centar u Minhenu.

Prema posljednjim informacijama, sve tri žene su ipak van životne opasnosti.

Kako kaže naš izvor, majka je danas skinuta s aparati i bolje se osjeća, a ima povrede u predjelu pluća, dok su sestre zadobile ogrobotine po vratu.

Tijelo muškarca je pronađeno u kompleksu zgrade gdje je majka stanovala, a policija pretpostavlja da je počinio samoubistvo, pišu njemački mediji.

Majka Aida je Sanjanima poznata i kao osnivač lokalnog udruženja za zaštitu životinja, na čijem čelu se dugo nalazila. Kako saznajemo, nedugo poslije majke u Njemačku su otišle i dvije sestre, te upisale studij u Minhenu, dok je brat ostao u rodnom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, Halilović je bio osoba s psihičkim problemima i dugo se liječio od depresije u Sanskom Mostu i Bihaću.

Prema tim informacijama, bio je osoba sklona suicidalnom ponašanju, a zanimljivo je kako je i njegov otac prije nekoliko godina takođe počinio samoubistvo. Kako saznajemo, majka je inicirala dolazak sina u Njemačku kako bi mu tamo pokušala obezbijediti bolju zdravstvenu zaštitu i tretman.

Vezana vijest: Sanjanin u Njemačkoj pokušao ubiti majku, a potom sebi presudio?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije